8 Kasım 2015 Pazar

PARIS FASHION WEEK Akılda Kalanlar


    Moda haftalarının babası Paris'teyiz millet! Valla uzun bi yazı olacak gibi, Paris bu boru mu? Arkanıza yaslanın, uçuşa geçiyoruzzz...

Balmain ordusu...
     Balmain defilesinde Olivier Rousteing eskinin ve yeninin bütün popüler süper modellerini toplamış. Bana göre gelmiş geçmiş en cool moda evi Balmain, Olivier'ın elinde Kardashian çetesinin reklam malzemesine döndü. Kim ile Kanye nasıl olduysa teşrif etmemişlerdi ama onları ana Kardashian Kris Jenner temsil ediyordu. 
     Podyumda son dönemin en popüler kızları Kendall Jenner, Gigi Hadid, Bella Hadid, Jourdan Dunn başta olmak üzere çıtır VS melekleri Kate Grigorieva, Stella Maxwell, Romee Strijd, Jac Jagaciak, Taylor Hill vardı. 

    Popüler çocuk Olivier Rousteing bütün kankilerini toplayarak moda ayının en güzel castını oluşturmuş. Defile resmen Victoria's Secret podyumuna dönmüş. Kimler vardı kimler... Balmain ruhuna çok yakışan Alessandra Ambrosia, Doutzen Kross, kendine VS'den başka yüksek moda kariyeri de yapan Lily Aldridge. Yıllardır Balmain'in en çok yakıştığı kızlar Isabeli Fontana, Lily Donaldson, Kasia Struss, Magdalena Frackowiak, Joan Smalls: ''Top model böyle olur.'' dedirttiler. Ah bi de Maryna Linchuk'la Natasha Poly de oluverseymiş. Balmain'in eski kadroları; Kendall, Gigi gibi instagram zillilerine bin basar.
   Kızların backstage resimleri sosyal medyada olay yarattı. Koleksiyon nasıl mıydı? Ha sahi ondan bahsetmedik di mi? gfdhgh...

Balmain after party...

    Balmain'in after partisi en az defile kadar ses getirdi. Partiye podyuma çıkan modeller tam kadro katılırken Olivier'ın ünlü arkadaşları da eksik olmadı. Modeller yine komple Balmain giyinmişlerdi. Resmen bi defile daha yapmış oldular. Her yer bol pencereli, zigzaglı, fileli, bol dekolteli Balmain elbiselerle doluydu. Benim favorilerim yine Alessandra ve Doutzen oldu. Pembe saçlarıyla Jared Leto gecenin en dikkat çeken erkeğiydi.

Chanel'le uçuşa hazır mısınız? Öyleyse kemerlerinizi bağlayın!
     İşte dünyanın en stil havaalanı... Chanel Airlines'ın pilotu Karl Lagerfeld yine kadınları uçurmayı başardı. Üstelik  daha süpermarket ve kumarhane temalarının etkisini üzerimizden atamamışken. Her yerde mükemmel yolcular, pilotlar, hostesler, bavullar, çantalar... 
     Hiç bir defilede görmediğim için sevindiğim Cara Delevingne bekleme koltuğunda ortaya çıktı. Karl dedesi selamlamaya çıktığında kalkıp boynuna sarıldı ve beraber yürüdüler podyumda.  Hay yaşadığımız hayata...jdkshdsj.

Lily-Rose Depp gerçeği... 
    Malesef yüzleşmemiz gereken bi gerçek var: Lily-Rose Depp... Nefesinizi tutun, bi kerede çekicem. Evet, babası Johnny Depp. Evet, annesi Vanessa Paradis. Evet; 16 yaşında, Karl'la sarmaş dolaş Chanel defilesinde. Evet, yaşıtları makyaj yapmak için izin almaya çalışırken o Chanel'in yüzü oldu bile. Bunlar buz dağının sadece görünen kısmı. Gördüklerimiz göreceklerimizin teminatı. Bir kaç yıla kalmaz ünlü kankalar edinip parti parti gezer, Vogue lara kapak olur, kendine popüler bir sevgili yapar. Gerçi insanın babası Johnny Depp olunca kolay kolay adam beğenemez, ulan Zambak-Gül senin işin de zor valla. fkggkg...

Saint Laurent'in kötü kızları...
      Sıra geldi Paris'teki favorime: Saint Laurent. Metalikler, siyahlar, jeanler... Yağmur çizmeleri, eskimiş deri ceketler, incecik bantlı stilettolar... Makyajsız suratlar, sıska bedenler, akşamdan kalma çökmüş gözler, yakasının paçasının açılmasını umursamayan tavırlar... Hedi Slimane, kızlarını grunge kraliçesi ilan edip taçlarını giydirmiş. Evet, bu serseri ve seksi kızlar size doğru kişiyi hatırlattı: Kate Moss...

Mcqueen'de romantizm rüzgarı...
    Uçuş uçuş kumaşlar, fırfırlar, dantaller, nakışlar... Alexander Mcqueen efsanesi en romantik haliyle karşımızda. Olağanüstü güzellikteki görünümleri tamamlayan saçlara ve makyajlara da ayrıca bayıldım.  

Kırmızı halıdan sokağa...
  
  Kırmızı halının hükümdarları Valentino ve Elie Saab daha günlük tarzları tercih etmişler. Valentino (üst sıra) beğenilmez mi? Romantik moda evimiz 2016 yazı için etniğe kaymış. Çok da güzel olmuş. Bu bohem hava, Valentino kadınına pek bi yakışmış. Elie Saab (alt sıra) ise alışageldiğimiz koleksiyonlarından çok daha genç görünüyor. Podyumda genç kesimin en popüler kızları Kendall ile Gigi yürüyor. Ağır ve göz alıcı kırmızı halı elbiselerine alışık olduğumuz moda evinden bu sefer eşofman takımları filan çıkmış. 

Rick Owens'ın güçlü kadınları...
 
Paris Moda Haftasına damgasını vuran şovlardan birini Rick Owens gerçekleştirdi. Bu absürt şovunu feminist duygulara ve hayatındaki güçlü kadınlara adamış. Gerçekten de kadınlar, başka birinin götü ağızlarında nefeslerini tutmuş yürürken baya güçlü görünüyorlardı.fjdfhdjf.

Vogue Paris 95 yaşında...
Paris Moda Haftası kapsamında Vogue Paris'in 95. yıldönümü, Emanuella Alt ev sahipliğinde, büyük bir partiyle kutlandı. Eh normal olarak moda dünyası, en güzel parti elbiselerini giyerek buraya akın etti. Bi bakalım, kimler neler giydi.

   Favori modellerimden Lily Donaldson Saint Laurent'den harika bir elbise seçmiş. Sivri burunlu stilettolarla kombinlediği elbisenin rock ve seksi havasını sevdim.

   Alın size double Lily! Gecenin en iyi metalik elbiseleri Lily Aldridge ve Lily Donaldson'dan geldi. Lily A.nın gold elbisesi Alexandre Vauthier. Bana göre gecenin en iyi ikilisi! 

   Bu gece Slav ırkı aynı tasarımcıdan giyinmiş. Elena Perminova bembeyaz, Natasha Poly simsiyah, Magdalena Frackowiak siyah-beyaz Francesco Scognamiglio tasarımı transparan elbiseler tercih etmişler. Bu kızlara bayılırım ve her zaman iyi görünmesini bilirler.
Doutzen Kroes ve Constance Jablonski duru güzelliklerini gözler önüne seren ultra minimal bembeyaz Calvin Klein elbiselerle ikiz gibi olmuşlar. :)

Rihanna'nın içini gösteren battal boy elbisesinin babaanne geceliğinden tek farkı Christian Dior oluşu. :p hfdfd.

19 yaşındaki Bella Hadid, transparan Balmain elbisesiyle koca göğüslerini ağzımıza sokuyor.

Bella demişken bir yaş büyük ablası Gigi'ye bakalım. Kalın ve biçimsiz kollarına rağmen podyumların tozunu attıran Gigi, Versace podyumunda taşıdığı elbiseyi giymiş. Bari ayakkabıları değiştirseymiş. 

Süper starımız(!) Kendall'a Ulyana Sengeenco tasarımı elbisesi yakışmış ama keşke yaşına daha uygun bir parti elbisesi tercih etseymiş.

Popüler kültürün yetiştirdiği biricik starlarımız Kendall ile Gigi tabi ki gecenin en çok fotoğraflanan modelleri oldu.

 Taze melek Stella Maxwell hoş görünüyor. İncecik bantlı Christian Louboutin lerine ayrıca bayıldım.

Çıtır model Lindsey Wixson'un Ulyana Sergeenco elbisesine ve üzerine attığı pardesüsüne bayıldım. Bu muhteşem renkleri retro saçları ve kırmızı rujuyla birleştirmiş. Topuklu ayakkabı yerine babet giyerek coolluğuna coolluk katmış.

Oyyyy Barbara Palvin naptın sennn??? Henüz pilatesle tanışmamış assolistlere benzemişsin. Tatlım sen Kim Kardashian'a falan mı özendin?

Izabel Goulart buraya 80'lerden mi ışınlanmış? Kırmızı deri elbise Alexandre Vauthier.


Model istilasına uğrayan geceden favorilerim şöyle:

1- Lily Donaldson (Saint Laurent)
         2- Lindsey Wixson (Ulyana Sergeenco)
      3- Lily Aldridge (Alexandre Vauthier)

Siz kimleri beğendiniz, kimlerden nefret ettiniz?


2 yorum:

  1. yeni keşifettiğim bu güzel blogu... bende beklerim..
    www.soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. ay artık bu kendall ve gigi yi beraber görmekten gına gelse de favorım Vogue ve Balmaın oldu.Bu kızlar da heryerden çıkıyor arkadaş.:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...