7 Ekim 2015 Çarşamba

NEW YORK FASHION WEEK Akılda Kalanlar


     Moda ayının ilk haftası New York Fashion Week geride kaldı. Kuşkusuz en cool moda haftasıydı. Bir ton defile, etkinlik, parti oldu. En akılda kalanlara bakalım..

Givenchy show...
   New York moda haftasına damgasını vuran defile Givenchy oldu. Ne geceydi ama! Ünlülerin akın ettiği kalabalık bir topluluğun karşısında labirent gibi upuzun bir podyumda sunuldu koleksiyon. Ricardo Tisci New York için çok özel bir günü seçmişti: 11 Eylül. Müzisyenlerin açık havada yüzlerini gökyüzüne çevirerek söylediği inanılmaz duygusal şarkıları eşliğinde gösteri başladı.
   Her şey siyah ve beyaz... Danteller, satenler, ipekler, drapeler...Geçmiş koleksiyonları hatırlatan elbiseler...
 
    Parti mekanının duvarında neon ışıklarla "I Believe in the Power of Love" (Aşkın Gücüne İnanıyorum) yazıyordu.  Marina Abramovic tarafından geri dönüştürülmüş materyallerle bir podyum hazırlanmıştı. Uzun ve dolambaçlı podyumda yer yer basamaklı platformlar bulunuyordu. Modellere işkence etmek mi istiyolar diye düşündüm görünce..
    Koleksiyonun en dikkat çeken parçası Joan Smalls tarafından sunulan bu kabarık etekli siyah elbise oldu. Basamaklarda izleyicinin yüreği ağzına geldi ama Joan son derece profesyonelce bu ağır elbisenin üstesinden geldi. Bütün modellerde uygulanan yok görünümlü makyajdan farklı olarak Joan Smalls koyu renkli ruju ve delici bakışlarıyla iyi iş çıkardı.
   
Podyumda düşüş, sosyal medyada yükseliş...

     İşte NFW in sosyal medyada en çok yankı uyandıran olayı. Victoria's secret meleği Candice Swanepoel'in Givenchy podyumunda yere kapaklanışı. Podyumdaki basamakları görüp de tam düşmelik diye düşünmeyen var mıdır bilmiyorum. Zaten daha gösterinin başlarında model Pooja Mor merdivenlerde takılıp dizlerinin üzerinde sekerek aşağı indi. Ama o bir melek olmadığından olsa gerek Candice kadar olay olmadı. Basamakları geçip düz yolda ayağını burkup düşmeyi başaran Candice ise ayağa kalkıp saçlarını düzeltti ve gülümseyerek yoluna devam etti.

Marc Jacobs'un kırmızı halısı...

    Marc Jacobs her şeyiyle şahane ötesiydi! Amerikan popüler kültüründen ilham alan tasarımcı hakim renklerini de Amerikan bayrağından seçmişti. Mavinin ve kırmızının en parlak tonlarına beyazlar ve gümüşler eşlik ediyordu.Podyum olağanüstü bi konseptin içine kurulmuştu. Klasik bir Amerikan kırmızı halısı. İzleyenler kendini Oscar töreninin içinde buluverdi.Paparazzilerin arasından geçen modeller sahneye çıkıp poz verdi. Ah işte böyle, bana konseptlerle gelin bebeğim! hfdjhfdfd 

DvF ve yeni nesil top model meselesi...
    Kuşkusuz moda haftasının yıldızları Kendell Jenner ve Gigi Hadid oldu. Sosyal medyanın kaymağını bu 19'luk yeni yetmeler yedi. Hemen hemen her defilede karşımıza çıktılar. Diane von Fürstenberg ablamız hepsini birden toplamış. Kimi ararsanız ordaydı. Gigi-Bella Hadid kardeşler, Kardaşyangillerden Kendall, defilenin açılışını yapan Karlie Kloss, VS meleği Lily Aldridge, Jourdan Dunn, Lindsey Wixson, Irina Shayk...Defilenin backstage resimleri interneti sardı. Yoksa koleksiyonda ilgi çekici bir şey yoktu.

Jeremy Scott'ın pin up kızları...
    Açılışta Gigi Hadid, kapanışta Bella Hadid başta olmak üzere Elisabeth Erm; bu yıl ilk defa VS podyumunda melek olarak yürüyecek genç modeller Romee Strijd, Kate Grigorieva, Taylor Hill ve Stella Maxwell kabarık saçları ve makyajlarıyla tüm bu puantiyeleri, file çorapları ve çizgileri gölgede bıraktılar.

Ön sıra hakimiyeti...

    Koca göbeğiyle Kim Kardashian'dan yeni saç kesimiyle Lady Gaga'ya; Penelope Cruz'dan Julia Roberts'a; baba-oğul Backham'lardan baba-kız Steven-Liv Tyler'a kadar moda, sinema ve müzik dünyasından birçok popüler figür ön sıraları doldurdu.
     

1 yorum:

  1. gerçekten güzel kareler yakalamışsın mizahına sağlık devamını bekliyorum...hoşça kal..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...